De 5 bekendste koekjes van Nederland

In Nederland zijn we gek op koekjes. Bij de koffie zijn ze onmisbaar en zelfs op Koningsdag is koekhappen een vast onderdeel. In de supermarkt zijn koekjes in alle soorten en maten te koop, maar het is natuurlijk veel leuker om ze zelf te maken! Ter inspiratie lees je hier over de 5 bekendste koekjes van Nederland.

Stroopwafels

De stroopwafel is een koekje dat bestaat uit twee ronde wafels met stroop ertussen in. Vroeger werden stroopwafels gemaakt van koeksnippers, oude deegresten en stroop. Daarom werden stroopwafels ook wel armenkoeken genoemd.

Eierkoeken

Eierkoeken worden vooral veel gegeten in Zeeland, maar ook in de rest van het land zie je deze verantwoorde koek veel. De eierkoek wordt gemaakt van melk, boter, bloem, suiker en bakpoeder en is van boven bol.

Die heerlijke Roze koeken

Roze koeken zijn ook erg bekend en worden ook wel glacékoeken of fondant cakes genoemd. Meestal is het laagje fondant op het platte cakeje roze, maar soms wordt het ook in andere kleuren verkocht.

Lange vingers

Onder kinderen is dit koekje erg geliefd, maar ook papa en mama lusten ze. We hebben het natuurlijk over lange vingers! De lange vinger is aan de bovenkant bedekt met een laagje suiker.

Gevulde koeken

De laatste lekkernij in dit rijtje is de gevulde koek. Ze worden gemaakt van boterdeeg en zijn gevuld, meestal met amandelspijs.

Ben je geïnspireerd? Laat dan een mooie koekstempel op maat maken en versier jouw zelfgebakken koekjes ermee!