Recept voor de lekkerste zandkoekjes!

Wat vinden kinderen, en stiekem ook de meeste moeders en vaders één van de leukste dingen om samen te doen? Gezellig samen de allerlekkerste zandkoekjes bakken die er zijn. En natuurlijk niet te vergeten af en toe even proeven of het wel lekker genoeg wordt!

Zo maak je zandkoekjesbeslag

Het kan bijna niet anders dan dat je de ingrediënten zoals, 1 eidooier, 160 gram koude boter, 100 gram suiker en 200 gram bloem, altijd wel in huis hebt. Het leukst is het als je alles alvast even afweegt en klaar zet. Op die manier doen jullie het echt samen, en genieten jullie toch allebei van gezellig samen bezig zijn.

Hoe maak je zandkoekjes?

Voeg de bloem en de suiker bij elkaar. Snij de boter in kleine blokjes en doe die samen met de eidooier in de kom bij de suiker en bloem. Kneed dit met je handen of met een machine tot een stevig deeg. Maak nu dikke plak van je deeg van ongeveer 20 x 15 cm. Wikkel deze in huishoudfolie en laat het 45 minuten rusten in de koelkast.
IMG_2855
Zet ondertussen je oven aan op 180 graden. Besprenkel je aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van een halve centimeter. Pak nu je koekstempel en druk het logo in het deeg. Pak nu een klein mesje en snij langs de rand van de stempel in het deeg. Herhaal dit totdat je bakplaat vol zit! Pak een kwastje en smeer je koekjes in met wat ei om ze mooi te laten glimmen!

Ze ze ongeveer 15 minuten in de oven of tot de goudbruin zijn! Laat ze afkoelen op een rekje en smullen maar!

Speciale zandkoekjes maken

Wil je speciale zandkoekjes maken, dan is dit eigenlijk heel erg eenvoudig: je voegt gewoon die extra ingrediënten toe waar jullie het meest van houden. Wat denk je van zandkoekjes die je lekker in gesmolten chocolade hebt gedipt, kies zelf maar of je dan gaat voor wit, puur of toch liever melk. Of voeg er smarties of stukjes chocolade aan toe, die je in kleine stukjes gemaakt hebt.

Minder zoete variaties van zandkoekjes

Voor liefhebbers van net even iets minder zoet, is het toevoegen van stukjes gehakte noten of kokos aan het beslag van de zandkoekjes een echte aanrader. De pure smaken zullen smelten op je tong en je heerlijk laten genieten. Zeg nou zelf, zandkoekjes smaken toch eigenlijk het allerlekkerst als je ze zelf gemaakt hebt?

koekstempels