8x Mooi versierde kerstkoekjes!

Een koekje bakken is al een kunst, maar het is natuurlijk ook leuk om uw koekje een unieke uitdrukking te geven. Hier hebben we een 8 ideeën voor u verzameld om uw koekjes weer wat sfeer te geven! Verras uw familie en vrienden met deze simpele decoratieve toevoegingen.

1. Mistletoe kerstkoekjes

Een romantisch kusje of een heerlijke snack voor tijdens de familie reünie, allebei zal u zeker goed doen! Het enige wat u nodig hebt voor het maken van deze simpele decoratie is verschillend gekleurd glazuur!

Voeg wit glazuur toe aan te bovenste helft van uw koekjes. Maak vervolgens 2 takjes met groen glazuur in het midden van de linkerhelft van uw koekje. Sluit daarna af met 3 rode puntjes door gebruik te maken van rood glazuur onder de takjes. Als u dit correct heeft uitgevoerd, zullen uw koekjes er ongeveer het zelfde uit zien als dat te zien is in de afbeelding.


2. Santa kerstkoekjes

Kerst is natuurlijk niet compleet zonder de kerstman, en daarom hebben we hier een simpel idee om uw koekjes een complete kerstsfeer te geven! Het enige wat u nodig heeft voor deze koekjes zijn wit, rood, en zwart fondant. Gebruik een vorm om de ronde vorm uit te snijden en gebruik deze als grondlaag op uw koekje.

Vervolgens kunt u gebruik maken van een zelfgemaakt sjabloon of stempel om een baard uit het witte fondant te snijden. Voeg deze toe aan de bovenzijde van uw koekje. Plak tot slot een strookje zwart fondant onder het midden, en versier deze met gekleurd chocola/glazuur.


3. Snowman kerstkoekjes

Houdt u ook zo van de sneeuw? Probeer dan deze schattige sneeuwpop koekjes! Het enige wat u nodig heeft voor deze koekjes zijn wit, rood, zwart en oranje gekleurd glazuur.

Voeg wit glazuur toe over de top van uw koekje. Maak vervolgens een sjaal met rood glazuur. Maak de 3 zwarte knoppen en ogen van sneeuwpop en maak het koekje af met een oranje neus. Gebruik de afbeelding hiernaast als voorbeeld, en uw eindresultaat zou er ongeveer zo uit moeten zien.

 


4. Snowflake kerstkoekjes

Als toevoeging aan onze liefde voor de sneeuw, hebben we hier een chic design voor prachtige sneeuwvlokken. U heeft alleen wat wit glazuur en uw eigen fantasie nodig om deze prachtige koekjes te maken!

 

Stop uw glazuur in een puntzak en maar zelf prachtige patronen op uw koekje. Uw vrienden en familie zullen versteld staan van uw prachtige bak en decoratie kunsten!


5. Candy cane kerstkoekjes

Versiert u uw kerstboom er ook altijd mee? Dan kunt u uw koekjes er ook mee versieren! Deze zalige koekjes zijn simpel na te maken. Alles wat u nodig heeft is wit en rood glazuur.

 

Het enige wat u hoeft te doen is de top in te vullen met uw kleur naar keuze, en uw koekje daarna te versieren met uw andere kleur. U kunt de designs uit de afbeelding gebruiken, maar u kunt ook uw eigen fantasie gebruiken!


6. Snowglobe kerstkoekjes

Heeft u wel eens een sneeuwbol gekregen of cadeau gegeven? Hier een leuke manier om uw vrienden en familie een geschenkje te geven!

Voor deze decoratie heeft u enkel verschillende kleuren glazuur nodig.  Let op: Wanneer u met het rode gedeelte van de sneeuwbol aan de slag gaat zult u verschillende lagen moeten maken. Hierbij moet u uitkijken dat uw lagen niet per ongeluk door elkaar heen mengen.

Wij adviseren u te wachten tot 1 van de lagen droog is en daarna pas de volgende te maken.


7. Mickey Mouse kerstkoekjes

Als er iets is wat Disney en Kerst gemeen hebben, is het de magie om uw hart te verwarmen. Deze Mickey Mouse koekjes zullen de magie doorgeven aan uw familie en vrienden, dus zeker proberen!

 

Voor het maken van de koekjes is fondant en glazuur gebruikt. Ook is het gebruik van gekleurd wit chocola gebruikt. Deze koekjes zijn iets moeilijker om na te maken, maar het zeker waard om uit te proberen!


8. Gingerbread-man kerstkoekjes

Het lijstje zou niet compleet zijn als ons favoriete kerst mascotte er niet in voor zou komen. Geef uw vrienden en familie een glimlach met deze blije koekjes!

U heeft enkel gekleurd glazuur nodig voor deze koekjes. Maak eerst de basis laag, waarna u dezelfde versierstijl kunt gebruiken als dat u op een normaal gingerbread-man koekje zou gebruiken.

Deze koekjes zullen zeker een goede toevoeging zijn aan uw kerst!

 

Koekstempel bestellen

Wij hopen dat deze informatie u zal helpen bij het maken van er smakelijk uitziende koekjes!

Wilt u uw koekjes een speciale en unieke stempel geven? Bestel dan een koekstempel op maat!