Zo maak je Marokkaanse koekjes

Koekjes bakken met de kinderen is een feest. Probeer hier met je kroost eens een Marokkaans tintje aan te geven. Met wat toevoegingen maak je namelijk snel heerlijke Marokkaans koekjes. Jij en je kinderen zullen er gegarandeerd dol op zijn. De bereiding is leuk en eenvoudig.

Marokkaanse koekjes

Er zijn een aantal extra ingrediënten nodig om een Marokkaans koekje te maken. Dit zijn 800 gram hazelnoten en 200 gram amandelen. Uiteraard kun je niet zonder de andere basis van ingrediënten. Voor een juiste verhouding zijn dit; één eetlepel roomboter, 2 eieren, 200 gram suiker en 3 theelepels bakpoeder. Meng dit alles tot een mooie klomp deeg. Zorg ervoor dat het deeg een goede dikte heeft. Voeg eventueel nog een ei aan het mengsel toe om dit te bereiken. Verwarm de oven op 175 graden.

Rol van het deeg kleine bolletjes en haal ze voorzichtig door wat poedersuiker. Leg de bolletjes op bakpapier. Dan komt een leuk werkje voor de kinderen. Druk in elk bolletje een halve of een hele hazelnoot. Bak de koekjes vervolgens ongeveer een kwartier in de voorverwarmde oven. Doe dit beslist niet langer, anders worden ze waarschijnlijk te hard.

Hmmm smullen

Laat de koekjes daarna rustig afkoelen. Natuurlijk zijn ze dan klaar om te eten. Je kunt er echter ook voor kiezen om de koekjes te decoreren. Dit maakt ze nog lekkerder en je kunt er dan helemaal een persoonlijke draai aan geven. Jam is onder meer erg lekker bij de Marokkaanse koekjes. Wat een trotse en voldane gezichtjes gaat het opleveren, wanneer de kids uiteindelijk de zelfgemaakte koekjes af hebben.

Eigen koekjes maken

Om dit tot een waar succes te maken kun je hier een persoonlijke koekstempel laten maken.